Receptbeskrivning
Smördegspaj med paprika, getost,honung o rosmarin
Ingredienser
för
2 st frysta smördegsplattor
1 st gul lök
3 st paprikor
2 msk olivolja
3 msk hackade soltorkade tomater
4 st finhackade rosmarinblad
salt och peppar
3 dl riven ost
4 st skivor getost
4 msk flytande honung
1 msk pinjenötter
1 st gul lök
3 st paprikor
2 msk olivolja
3 msk hackade soltorkade tomater
4 st finhackade rosmarinblad
salt och peppar
3 dl riven ost
4 st skivor getost
4 msk flytande honung
1 msk pinjenötter
Beskrivning
Skala och hacka löken, dela o kärna ur paprikorna i bitar.
Fräs löken i olja ca 3min.
Tillsätt paprikan, fräs ca 5min.
Blanda i tomaterna och rosmarinen. Salta och peppra. LÃ¥t kallna.
Tina smördegen i rumstemperatur ca 20min.
Tryck ut degen över botten och kanter i pajformen. Jämna till degkanterna, Nagga degen med en gaffel.
Sätt ugnen på 225°.
Lägg den rivna osten i pajskalet, fördela paprikaröran ovanpå osten.
Grädda pajen i mitten av ugnen 15min. Lägg på getosten. Ringla över honungen. Strö över pinjenötter.
Grädda tills pajen fått fin färg, ca 5min. Garnera med rosmarinblad.
Fräs löken i olja ca 3min.
Tillsätt paprikan, fräs ca 5min.
Blanda i tomaterna och rosmarinen. Salta och peppra. LÃ¥t kallna.
Tina smördegen i rumstemperatur ca 20min.
Tryck ut degen över botten och kanter i pajformen. Jämna till degkanterna, Nagga degen med en gaffel.
Sätt ugnen på 225°.
Lägg den rivna osten i pajskalet, fördela paprikaröran ovanpå osten.
Grädda pajen i mitten av ugnen 15min. Lägg på getosten. Ringla över honungen. Strö över pinjenötter.
Grädda tills pajen fått fin färg, ca 5min. Garnera med rosmarinblad.
Visningar: 759
Inlagt 2013-10-22 18:23:00

