Receptbeskrivning

Skink- och broccolipaj

Ingredienser för
250 g kyld pajdeg
250 g broccoli
1 rödlök
1 tsk olja
3 ägg
2.5 dl mjölk
2 msk tomatpuré
1 dl riven ost
salt och peppar
180 g strimlad rökt skinka
2 tomater
65 g babyspenat
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 200°C. Plocka broccolin i buketter och koka i saltat vatten i fem minuter. Låt rinna av ordentligt. Skala och hacka löken. Fräs den i oljan. Vispa ihop ägg, mjölk och tomatpuré. Blanda i hälften av osten. Krydda med salt och peppar. Rulla ut pajdegen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga botten och täck kanterna med folie. Förgrädda pajdegen mitt i ugnen ca 10 minuter. Fördela skinkan, löken och broccolin i pajskalet och häll över äggblandningen. Toppa med resten av osten. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Skär tomaterna i bitar och blanda med spenaten, vinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Servera pajen med salladen. För alla Rätten innehåller gluten och ägg.Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Uteslut osten.

Visningar: 561
Inlagt 2013-10-22 20:15:37