Receptbeskrivning

Italiensk rucola- och purjolökspaj

Ingredienser för
3 dl vetemjöl, 180 g
125 g smör
2 msk vatten
1 st purjolök, ca 150 g
1 st vitlöksklyftor
1 msk smör
2 rucolasallad, ca 100 g
3 st ägg
2 dl mjölk
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl parmesanost, eller västerbottensost, färskr
rökt skinka, tomater


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen.2. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila ca 30 min i kyl. Sätt ugnen på 200°.3. Förgrädda pajen mitt i ugnen ca 15 min.4. Ansa och skär purjolöken i strimlor. Skala och hacka vitlöken. Fräs lök och vitlök i smör 2-3 min.5. Hacka salladen grovt och rör ner den i löken. Lägg grönsakerna i pajskalet.6. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor. Häll äggstanningen över grönsakerna. Strö över osten.7. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min, eller tills äggstanningen stannat. Servera med rökt skinka och tomater.

Visningar: 448
Inlagt 2013-10-22 20:16:38