Receptbeskrivning

Päronpaj med grönmögelost och rosmarin

Ingredienser för
3 st päron, (gärna williamspäron)
2 msk smör, rumsvarmt
125 g grönmögelost
2 st rosmarin, kvistar, färsk
1 krm svartpeppar, nymald
100 g smör, rumsvarmt
2.5 dl vetemjöl
1 krm salt
3 msk vatten, kallt
80 g babyspenat
1 st citron, (1-2 msk pressad saft)
2 msk valnötsolja
1 krm salt
0.5 krm svartpeppar, nymald
50 st valnötter


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Pajdeg: Blanda smör, mjöl och salt i en matberedare eller på en arbetsbänk. Häll i vattnet lite åt gången. Blanda snabbt ihop till en deg.
2. Klä en pajform, gärna avlång ca 10 x 25 cm, med degen. Picka den med en gaffel. Låt den vila ca 60 min i kylen. Sätt ugnen på 225°.
3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
4. Skala, kärna ur och skär päronen i klyftor. Lägg päronklyftorna tätt i pajskalet, klicka över smöret och grädda mitt i ugnen ca 30 min.
5. Låt pajen svalna något innan grönmögelosten skivas över. Garnera med färska rosmarinblad och peppar.
6. Servera pajen med babyspenat smaksatt med citronsaft, valnötsolja, salt, peppar och valnötter.

Visningar: 525
Inlagt 2013-10-22 21:02:15