Receptbeskrivning
Älgstek med kantareller och mixad skysås
Ingredienser
för
1.2 kg fransyska av älg
1 msk smör, + 1 msk smör
1 msk rapsolja
2 tsk salt, + 2 krm salt
2 krm svartpeppar, nymald
3 dl vatten
1 dl vin, rött
1 st lök, gul
1 st äpple
5 st katrinplommon
1 dl trattkantareller, torkade
200 g kantareller, färska
potatis, kokt
morotssallad med granatäpple
1 msk smör, + 1 msk smör
1 msk rapsolja
2 tsk salt, + 2 krm salt
2 krm svartpeppar, nymald
3 dl vatten
1 dl vin, rött
1 st lök, gul
1 st äpple
5 st katrinplommon
1 dl trattkantareller, torkade
200 g kantareller, färska
potatis, kokt
morotssallad med granatäpple
Beskrivning
1. Bryn köttet runt om i 1 msk smör och olja i en stekgryta. Krydda med 2 tsk salt och peppar. Häll på vatten och vin.
2. Skala och skär löken i bitar. Kärna ur och skär äpplet i bitar. Lägg lök, äpple, katrinplommon och trattkantareller i grytan. Låt köttet brässera under lock tills det är riktigt mört, 1 1/2-2 timmar.
3. Ansa kantarellerna. Stek dem i 1 msk smör tills de fått fin färg. Krydda med 2 krm salt.
4. Ta köttet ur grytan och låt det vila under aluminiumfolie. Mixa såsen slät med mixerstav.
5. Skär köttet i skivor och servera med sås, kantareller, potatis och morotssallad med granatäpple.
2. Skala och skär löken i bitar. Kärna ur och skär äpplet i bitar. Lägg lök, äpple, katrinplommon och trattkantareller i grytan. Låt köttet brässera under lock tills det är riktigt mört, 1 1/2-2 timmar.
3. Ansa kantarellerna. Stek dem i 1 msk smör tills de fått fin färg. Krydda med 2 krm salt.
4. Ta köttet ur grytan och låt det vila under aluminiumfolie. Mixa såsen slät med mixerstav.
5. Skär köttet i skivor och servera med sås, kantareller, potatis och morotssallad med granatäpple.
Visningar: 452
Inlagt 2013-10-23 22:33:02






0 min