Receptbeskrivning

Marockansk lammfärsgryta

Ingredienser för


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Marockansk färsgryta med myntayoghurt

Ingredienser
400 g lammfärs
1 gul lök
1 röd paprika
1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 msk finriven ingefära
1 tsk spiskummin
2 burkar körsbärstomater (à 400 g)
8 torkade aprikoser
2 dl matyoghurt (10 %)
1 tsk flytande honung
1 kruka finhackade mynta
2 msk olivolja
1 1/2 tsk salt
1 krm peppar

Gör så här
1.Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och tärna paprikan och finhacka chilin.
2.Fräs lök, paprika, chili, ingefära och spiskummin i olja i en gryta eller kastrull. Tillsätt färsen och stek tills den är genomstekt. Krydda med salt
och peppar.
3.Tillsätt tomaterna. Låt småkoka under lock 15 minuter.
4.Grovhacka aprikoserna och blanda i grytan. Låt småkoka ytterligare 10 minuter.
5.Blanda yoghurt, honung och mynta. Servera grytan med couscous och en klick myntayoghurt.

Visningar: 470
Inlagt 2013-10-27 07:13:59