Receptbeskrivning

Spenatgratäng

Ingredienser för
300 g spenat
1 dl vispgrädde
3 st ägg
100 g färskost
2 dl ost
25 g smör


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Ett gott tillbehör som passar till det mesta. Tänk på att när man hettar upp spenat så krymper de väldigt mycket i sin storlek Ingredienser
ca 300 g spenat (färsk i påse eller fryst)
25 g smör
1 dl vispgrädde
3 ägg
100 g philadelphiaost
2 dl riven ost
lite salt och peppar Gör såhär
• Sätt ugnen på 225 grader.
• Hetta upp en stekpanna med smör och låt spenaten fräsa (använder du fryst spenat kan de först tinas upp i micron).
• Blanda ihop ägg, vispgrädde, philadelphiaost, salt och peppar i en bunke. Häll i spenatröran.
• Häll sedan ner allt i små 1-portionsformar eller i en större.
• Strö över riven ost.
• Grädda i ugnen i ca 10-20 minuter, det är färdigt när osten har fått lite färg. Tips!
Annat att lägga i gratängen:
• kassler
• vitlök
• fetaost
• svarta oliver
• gul lök
• skinka
• creme fraiche
• tomatskivor (på toppen)
• champinjoner
• krydda med muskotnöt.

Visningar: 469
Inlagt 2013-10-27 07:19:23