Receptbeskrivning
Stekt sej med kräfttzatziki
Ingredienser
för
400 g sej
0.5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk smör eller margarin
900 g potatis
0.5 gurka
0.5 tsk salt
170 g kräftstjärtar
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
1 krm svartpeppar
0.5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk smör eller margarin
900 g potatis
0.5 gurka
0.5 tsk salt
170 g kräftstjärtar
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
1 krm svartpeppar
Beskrivning
Tina fisken.
Kräfttzatziki: Riv gurkan grovt på hushållspapper. Strö över salt och låt dra ca 15 minuter. Låt kräftstjärtarna rinna av och grovhacka dem. Pressa ur gurksaften, blanda gurkan med kräftor, matyoghurt, pressad vitlök och peppar.
Koka potatisen.
Skär fisken i bitar och torka den torr med hushållspapper. Krydda fisken med salt och peppar och vänd den i mjölet. Stek
den i matfettet 3–4 min på varje sida.
Servera fisken med potatis, kräfttzatziki, gärna sallad och bröd.
För alla
Rätten är fri från ägg.
Glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfritt mjöl.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri yoghurt.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Visningar: 518
Inlagt 2012-02-25 15:22:37

