Receptbeskrivning

Snabb kyckling- och grönsakswok

Ingredienser för
1 st röd paprika
1 st gul paprika
1 st medelstor morot
2 st kycklingfiléer
2 msk rapsolja
100 g salta cashewnötter
200 g äggnudlar
150 g sockerärter
1 kruka koriander
1 msk sesamolja
2 msk jordnötsolja
4 msk färskpressad limesaft (ca 2 lime)
2 msk ketjap manis
2 msk kinesisk soja
1 dl sweet chilisås


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Värm ugnen till 250 grader. 2. Dela och kärna ur paprikorna. 3. Lägg dem med skalet upp på en plåt med bakplåtspapper eller folie. 4. Grilla i ugnen tills skalet blir svartbränt. 5. Lägg paprikorna i en plastpåse och knyt om. 6. Låt svalna i ca 20 minuter och dra sedan försiktigt av skalet. 7. Skär paprikan i strimlor. 8. Skala och skär moroten i sneda skivor. 9. Skär kycklingen i strimlor. 10. Blanda ingredienserna till såsen. 11. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. 12. Häll av vattnet. 13. Värm oljan i en wok eller stekpanna. 14. Stek kycklingen tills den får färg och är genomstekt, i ca 5 minuter. 15. Lägg åt sidan. 16. Stek morot och sockerärter i ca 1 minut. 17. Lägg ner nudlarna tillsammans med kyckling, paprika och sås. 18. Rör om under ca 1 minut så att allting blir varmt. 19. Fördela i portionsskålar. 20. Garnera med cashewnötter och några kvistar koriander. 21. Servera direkt.

Visningar: 821
Inlagt 2013-10-27 20:48:25