Receptbeskrivning

Kycklingwok med paksoi

Ingredienser för
4 st kycklingfilé(er)
1 dl hoisinsås
2 st vitlöksklyftor, pressade
2 msk sherry, torra
1 msk honung
2 msk soya
1 krm kryddor kinesiska fem
500 g äggnudlar färska
2 st gul lök(ar)
2 st vitlöksklyfta(or)
4 pak choy (pak soi, bok choy) (eller 2 stånd salladskål)
1 st röd paprika
1 st grön paprika
1 st gul paprika
2 msk rapsolja
1 msk maizena


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Strimla kycklingfiléerna och lägg dem i dubbla plastpåsar. Blanda alla ingredienser till marinaden och häll den i påsen. Knyt till, blanda alltsammans och marinera i kylskåpet i minst ett par timmar, gärna längre. 2. Koka nudlarna i vatten i ca 3 minuter eller enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av ordentligt. 3. Skala löken, halvera och skiva den. Skala och finhacka vitlöken. Skär paksoi i ganska stora bitar. Finstrimla paprikorna. 4. Häll av marinaden men spara den. Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna. Stek kycklingstrimlorna i omgångar tills de är brynta och genomstekta. Ta upp dem och lägg åt sidan så länge. 5. Fräs lök och vitlök under omrörning tills löken är mjuk. Lägg i paksoi och paprika och fräs under fortsatt omrörning tills kålen har slaknat. Lägg i nudlarna, rör om tills allt är hett och lägg upp i en skål eller fördela på tallrikar. 6. Rör ut maizenan i marinaden och späd med 2 msk vatten. Häll det i woken och koka upp under omrörning så att blandningen tjocknar. Lägg i kycklingen och hetta upp. 7. Häll kyckling och sås över grönsaks- och nudel-blandningen och servera.

Visningar: 734
Inlagt 2013-10-27 20:49:56