Receptbeskrivning

Fiskgryta Smögen

Ingredienser för
350 g blandade fiskfiléer i bitar, t.ex. sej och k
2 st potatisar
1 st liten gul lök
2 st tomater
0.5 st fänkålsstånd
0.5 st röd paprika
1 msk smör
0.5 saffran
1 tsk curry
2 dl torrt vitt vin
2 dl fiskbuljong av tärning
1 dl mjölk
0.5 tsk salt
0.5 krm cayennepeppar
1 msk hackad dill
1 msk hackad persilja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala potatisen och löken och skär dem i sockerbitstora tärningar.
2. Skålla tomaterna i kokhett vatten och skala dem. Skär tomaterna och övriga grönsaker i tärningar.
3. Fräs potatis, fänkål och lök i smör i en stor kastrull på svag värme i 3 minuter. De ska inte ta färg.
4. Blanda ner paprika- och tomattärningar. Tillsätt curry och saffran och låt kryddorna fräsa med någon min.
5. Späd med vin och buljong och låt sjuda i några minuter.
6. Vispa ner mjölken så att den blandar sig väl med buljongen. Smaka av med salt och cayennepeppar.
7. Lägg i fisken delad i 2-3 centimeter stora bitar och sjud den några minuter. Strö över dill och persilja och servera omedelbart.

Visningar: 693
Inlagt 2012-02-25 15:25:54