Receptbeskrivning
Kyckling med rostade grönsaker och äppelsås
Monica Nilsson via Ica.se
Ingredienser
för
4 st morötter
2 st palsternackor
600 g fast potatis
1.5 msk olja
2 st vitlöksklyftor
4 st kycklingfiléer
bakplåtspapper
1 tsk rosmarin
salt och peppar
1 st äpple
1 dl lätt crème fraiche
0.5 msk senap
2 st palsternackor
600 g fast potatis
1.5 msk olja
2 st vitlöksklyftor
4 st kycklingfiléer
bakplåtspapper
1 tsk rosmarin
salt och peppar
1 st äpple
1 dl lätt crème fraiche
0.5 msk senap
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C.
Skala och skiva morötter, palsternackor och potatis.
Blanda med 1 msk olja och pressad vitlök i en bunke. Stek kycklingen i 1/2 msk olja tills den får fin färg.
Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över rosmarin. Fördela rotfrukterna på plåten. Salta och peppra över både rotsaker och kyckling. Stek mitt i ugnen ca 30 minuter.
Grovriv äpplet och blanda med crème fraiche och senap. Smaka av med salt och peppar.
Servera kyckling och rotfrukter med såsen.
Skala och skiva morötter, palsternackor och potatis.
Blanda med 1 msk olja och pressad vitlök i en bunke. Stek kycklingen i 1/2 msk olja tills den får fin färg.
Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över rosmarin. Fördela rotfrukterna på plåten. Salta och peppra över både rotsaker och kyckling. Stek mitt i ugnen ca 30 minuter.
Grovriv äpplet och blanda med crème fraiche och senap. Smaka av med salt och peppar.
Servera kyckling och rotfrukter med såsen.
Visningar: 462
Inlagt 2013-10-27 21:32:59

