Receptbeskrivning
Julsill
Ingredienser
för
1 inläggningssill (ca 420 g) eller salt sill 2 stora burkar
2.5 dl vatten
4 msk ättika 24%
4 msk socker
1 krm salt
röd lök(ar)
30 st kryddpepparkorn ca
2.5 dl vatten
4 msk ättika 24%
4 msk socker
1 krm salt
röd lök(ar)
30 st kryddpepparkorn ca
Beskrivning
1. Skölj den färdiga inläggningssillen och låt den rinna av. Eller rensa, filea och dra skinnet av den hela sillen. Lägg den i kallt vatten och vattna ur den i åtta timmar.
2. Koka upp vatten, ättika, socker och salt i en liten kastrull. Låt det kallna.
3. Halvera och skiva löken. Grovkrossa kryddpepparkornen i en mortel. Skär sillen i ca 2 cm breda bitar.
4. Varva sillen med rödlök och kryddpeppar i en burk. Häll den kalla lagen över. Sillen är färdig efter ett dygn men kan gärna stå och mogna flera dagar.
Recept: Ingrid Eriksson, SvD
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
2. Koka upp vatten, ättika, socker och salt i en liten kastrull. Låt det kallna.
3. Halvera och skiva löken. Grovkrossa kryddpepparkornen i en mortel. Skär sillen i ca 2 cm breda bitar.
4. Varva sillen med rödlök och kryddpeppar i en burk. Häll den kalla lagen över. Sillen är färdig efter ett dygn men kan gärna stå och mogna flera dagar.
Recept: Ingrid Eriksson, SvD
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
Visningar: 314
Inlagt 2013-10-28 19:21:41






15 min