Receptbeskrivning
Ingredienser för
1 inläggningssill (ca 420 g) eller salt sill 2 stora burkar
2.5 dl vatten
4 msk ättika 24%
4 msk socker
1 krm salt
röd lök(ar)
30 st kryddpepparkorn ca


  15 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skölj den färdiga inläggningssillen och låt den rinna av. Eller rensa, filea och dra skinnet av den hela sillen. Lägg den i kallt vatten och vattna ur den i åtta timmar.

2. Koka upp vatten, ättika, socker och salt i en liten kastrull. Låt det kallna.

3. Halvera och skiva löken. Grovkrossa kryddpepparkornen i en mortel. Skär sillen i ca 2 cm breda bitar.

4. Varva sillen med rödlök och kryddpeppar i en burk. Häll den kalla lagen över. Sillen är färdig efter ett dygn men kan gärna stå och mogna flera dagar.

Recept: Ingrid Eriksson, SvD




Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix

Visningar: 314
Inlagt 2013-10-28 19:21:41