Receptbeskrivning

Köttfärssås, Jens Linders grundrecept

Ingredienser för
2 st gul lök, finhackad
1 msk smör eller margarin
1 msk matolja
800 g blandfärs, nötfärs eller lammfärs
0.75 dl tomatpuré
1 msk hackad persilja
1 tsk torkad timjan
salt
svartpeppar ur kvarn
1 dl grädde eller vatten


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Fräs löken i smör och olja utan att den tar färg.
2. Lägg i köttfärs och stek den noga under omrörning.
3. När köttfärsen har fått färg och börjar dofta gott, tillsätt tomatpuré, persilja och timjan. Låt fräsa någon minut. Salta och peppra och häll i grädde eller vatten.
4. Låt sjuda i 10 minuter. Smaka av.

Visningar: 532
Inlagt 2013-10-29 12:00:09