Receptbeskrivning
Crème fraîchetårta
Ingredienser
för
Beskrivning
Crème fraiche-tårta
8 Personer
En tårta som inte skall stå i ugnen utan i frysen. Med
botten av kexsmulor och med friskt sötsyrlig fyllning
av citron, vanillinsocker och crème fraiche.
Botten:
ca 10 smörgåskex. tex digestive.
100 g smör/margarin
Fyllningen:
2 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 tsk vanillinsocker
rivet skal och saft av 1 citron
2 dl creme fraiche
Använd kniv i matberedaren
1.
Sätt i kniven. Bryt sönder kexen, lägg dem i skålen
med smöret skuret i bitar. Blanda, först med några
tag pà momentläget, sedan pà hög hastighet till stora
jämna smulor. Lägg smulorna i en form med lös botten.
eller i portionsformar. Bred ut och tryck samman till
en degbotten. Diska skålen.
2.
Sätt i vispskålen och vispen. Skil] gulor och vitor.
Vispa äggvitorna hårt. H_al| över dem i en skäl. Fort-
sätt med visp och vispskal. Vispa grädden till skum.
3.
i kniven. Lägg äggulor, socker,_vanil|insoçker.
fraiche, citronskal och -satt i arbetsskalen.
först pà momentläget, sedan med_hogre
tills smeten är jämn. Vänd ner de vispade
grädden med ett par tag på momentlaget.
Ã…
8 Personer
En tårta som inte skall stå i ugnen utan i frysen. Med
botten av kexsmulor och med friskt sötsyrlig fyllning
av citron, vanillinsocker och crème fraiche.
Botten:
ca 10 smörgåskex. tex digestive.
100 g smör/margarin
Fyllningen:
2 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 tsk vanillinsocker
rivet skal och saft av 1 citron
2 dl creme fraiche
Använd kniv i matberedaren
1.
Sätt i kniven. Bryt sönder kexen, lägg dem i skålen
med smöret skuret i bitar. Blanda, först med några
tag pà momentläget, sedan pà hög hastighet till stora
jämna smulor. Lägg smulorna i en form med lös botten.
eller i portionsformar. Bred ut och tryck samman till
en degbotten. Diska skålen.
2.
Sätt i vispskålen och vispen. Skil] gulor och vitor.
Vispa äggvitorna hårt. H_al| över dem i en skäl. Fort-
sätt med visp och vispskal. Vispa grädden till skum.
3.
i kniven. Lägg äggulor, socker,_vanil|insoçker.
fraiche, citronskal och -satt i arbetsskalen.
först pà momentläget, sedan med_hogre
tills smeten är jämn. Vänd ner de vispade
grädden med ett par tag på momentlaget.
Ã…
Visningar: 186
Inlagt 2014-03-05 14:51:16






30 min