Receptbeskrivning

Zabaione

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Zabaione
4 port
Klägsisk italiensk dessert. Har du tillgång till färska
bär så ta gärna det i stället for flagad mandel. Eller ta
både och om du är en riktig gottegris.

2 ägg
2 äggulor
1/2-1 dl strösocker, beroende pa hur sott vinet ar
3 dl vitt vin, marsala eller portvin
rostad flagad mandel

Använd kniven.
1 .
Sätt i kniven. Lägg ägg, äggulor, socker och vin i
skålen. Blanda. 2
Häll över blandningen i en kastrull, ej aluminium. Sätt
kastrullen pa svag värme och vispa kraftigt tills krä-
men blir tjock och pösig. Smaka av.
3.
Servera krämen genast eller något avsvalnad i tallri-
kar eller glas pa fot. Garnera med rostad flagad man-
del eller färska bär.

Visningar: 410
Inlagt 2014-03-05 14:49:03