Receptbeskrivning
Fläderblomsparfait
Ingredienser
för
Beskrivning
Fläderblomsparfait
8 personer
Doften av fläderblommor kan skapa känsla av ljum
junikväll i mörkaste november. Har du fläderblomssaft
så pröva denna parfait som passar så fint ihop med
den gröna kiwisåsen.
4 äggulor
knappt 1dl strösocker
1 dl outspädd fläderblomssaft
5 dl vispgrädde
SÃ¥sen:
6 skalade kiwifrukter
2 msk florsocker
Använd vispskålen och vispen samt kniven.
1.
Sätt i vispskålen och vispen. Wspa grädden till hárt
skum. Ställ skà len åt sidan.
2.
Sätt vispen i arbetsskålen. Lägg äggulor och socker i
skålen. Kör pà hög hastighet tills smeten blir tjock och
pösig. Tillsätt saften och blanda. Vänd försiktigt ner
den vispade grädden.
3.
Häll massan i en frystålig skål eller bakform eller i
portionsformar. Täck med folie och låt stå i frysen i minst
5 timmar.
4.
strax före serveringen. Sätt i kniven. Lägg i
kiwifrukterna. skurna i klyftor och florsocker, kör till pure med några tag på momentläget.
5.
Ta formen i frysen och ställ den i kylskåp 45min - 1 timme innan den
skall serveras, eller i rumstemperatur ca 30min innan.
Värm formen hastigt i hett vatten och stjälp upp parfaiten och fördela kiwisåsen i separata skålar.
8 personer
Doften av fläderblommor kan skapa känsla av ljum
junikväll i mörkaste november. Har du fläderblomssaft
så pröva denna parfait som passar så fint ihop med
den gröna kiwisåsen.
4 äggulor
knappt 1dl strösocker
1 dl outspädd fläderblomssaft
5 dl vispgrädde
SÃ¥sen:
6 skalade kiwifrukter
2 msk florsocker
Använd vispskålen och vispen samt kniven.
1.
Sätt i vispskålen och vispen. Wspa grädden till hárt
skum. Ställ skà len åt sidan.
2.
Sätt vispen i arbetsskålen. Lägg äggulor och socker i
skålen. Kör pà hög hastighet tills smeten blir tjock och
pösig. Tillsätt saften och blanda. Vänd försiktigt ner
den vispade grädden.
3.
Häll massan i en frystålig skål eller bakform eller i
portionsformar. Täck med folie och låt stå i frysen i minst
5 timmar.
4.
strax före serveringen. Sätt i kniven. Lägg i
kiwifrukterna. skurna i klyftor och florsocker, kör till pure med några tag på momentläget.
5.
Ta formen i frysen och ställ den i kylskåp 45min - 1 timme innan den
skall serveras, eller i rumstemperatur ca 30min innan.
Värm formen hastigt i hett vatten och stjälp upp parfaiten och fördela kiwisåsen i separata skålar.
Visningar: 291
Inlagt 2014-03-05 14:48:26






30 min