Receptbeskrivning
Frasvåfflor
Ingredienser
för
Beskrivning
Frasvåfflor
7-9 laggar
Våfflor mäste vara en av de mest älskade efterrät-
terna. Med ett bra recept och en bra matberedare får
du frasigt fint resultat. Glöm det där med att vara för-
ständig, bjud dem med både sylt och grädde.
3 dl vispgrädde
3 dl vetemjöl
2 dl iskallt vatten
2-3 msk smält smör/ margarin
florsocker till garnering
Använd vispskälen, vispen och kniven.
1.
Sätt i vispskälen och vispen. Vispa grädden. Lyft ur
skålen, ställ den åt sidan.
2.
Sätt i kniven. Lägg mjölet i skälen. Tillsätt vattnet
genom matarröret och sedan det smälta, avsvalnade
smöret medan maskinen snurrar på halvfart. Kör nâgra
sekunder till en jämn smet. Vänd ner den vispade
grädden. Blanda för hand eller med ett par tag pÃ
momentläget. 3_
Grädda và fflorna. Lägg dem pà galler efter hand som
de blir färdiga. Vâfflorna mjuknar om de läggs ovanpa
varandra.
4.
- lite florsocker över váfflorna. Servera med hjort-
och vispad grädde.
7-9 laggar
Våfflor mäste vara en av de mest älskade efterrät-
terna. Med ett bra recept och en bra matberedare får
du frasigt fint resultat. Glöm det där med att vara för-
ständig, bjud dem med både sylt och grädde.
3 dl vispgrädde
3 dl vetemjöl
2 dl iskallt vatten
2-3 msk smält smör/ margarin
florsocker till garnering
Använd vispskälen, vispen och kniven.
1.
Sätt i vispskälen och vispen. Vispa grädden. Lyft ur
skålen, ställ den åt sidan.
2.
Sätt i kniven. Lägg mjölet i skälen. Tillsätt vattnet
genom matarröret och sedan det smälta, avsvalnade
smöret medan maskinen snurrar på halvfart. Kör nâgra
sekunder till en jämn smet. Vänd ner den vispade
grädden. Blanda för hand eller med ett par tag pÃ
momentläget. 3_
Grädda và fflorna. Lägg dem pà galler efter hand som
de blir färdiga. Vâfflorna mjuknar om de läggs ovanpa
varandra.
4.
- lite florsocker över váfflorna. Servera med hjort-
och vispad grädde.
Visningar: 162
Inlagt 2014-03-05 14:47:48






30 min