Receptbeskrivning

Rödbetstimbaler

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Rödbetstimbal med smörsås
8 personer

En rätt som ar rolig att ställa fram därför att den är så vacker och därför att smakbrytningen mellan rödbetorna och den spännande såsen är så fin.

500 g rödbetor
2 1/2 dl vispgrädde
2 ägg
salt och vitpeppar
smör/margarin till formarna
SÃ¥sen: 1 dl vitt vin
saften av 1 citron
1 msk finhackad schalottenlök
4 msk vispgrädde
100 g kallt smör/margarin
10 väl rensade och förvällda murklor
2 msk finklippt gräslök

1.
Skala rödbetorna och skär dem i fyra bitar Koka röd-
betorna mjuka i grädden. Sätt i kniven och kör dem
tillsammans med grädden till en lin pure. Tillsätt äggen
och blanda. Smaka av med salt och nymalen peppar
2.
Fördela purén i smorda portionsformar. Grädda tim-
balerna i vattenbad i ugnen, 150°. ca 45 minuter eller
tills smeten stannat. 3_
Sâsen: Blanda vin, citronsaft och schalottenlök i en
kastrull. Koka ihop tills nästan all vätska kokat in. Till-
sätt grädden och murklorna delade i halvor. Koka ihop
på nytt tills såsen tjocknat. Skär det kalla smöret i
bitar och tillsätt dem under vispning. Làt såsen nästan
sjuda men inte koka. Smaka av med salt och peppar
och rör ner den finklippta gräslöken.
4.
Lägg såsen som en spegel pà portionstallrikar och
stiälp upp timbalerna ovanpa.

Visningar: 700
Inlagt 2014-03-05 14:44:44