Receptbeskrivning
Ingredienser
för
250 g mörk choklad, 70%
140 g smör + lite att smörja formen med
6 st ägg
1 salt, ca 0.5 krm
2 dl råsocker
140 g sötmandel
0.5 krm nymald svartpeppar, ca
1 tsk apelsinskal, finrivet (ekologiskt)
1 tsk ingefära, mald
1 tsk bourbon vanilla-pulver, alt vaniljsocker
140 g smör + lite att smörja formen med
6 st ägg
1 salt, ca 0.5 krm
2 dl råsocker
140 g sötmandel
0.5 krm nymald svartpeppar, ca
1 tsk apelsinskal, finrivet (ekologiskt)
1 tsk ingefära, mald
1 tsk bourbon vanilla-pulver, alt vaniljsocker
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 170 grader.
2. Bryt chokladen i bitar och lägg i en kastrull tillsammans med smöret och låt smälta under omrörning på medelvärme.
3. Separera äggulor och vitor i två skålar.
4. Tillsätt en nypa salt till äggvitorna.
5. Vispa ihop äggulorna med sockret så att det blir pösigt.
6. Mixa sötmandeln ganska grovt i mixer eller matberedare och tillsätt till ägguleblandningen.
7. Häll i chokladblandningen och blanda väl.
8. Dra ett par varv med pepparkvarnen, lägg i apelsinskal, ingefära och vanilj.
9. Vispa äggvitorna till vitt skum med en stor ballongvisp eller elvisp.
10. Vänd i äggvitevispet i chokladsmeten försiktigt, lite i taget.
11. Smörj en låg rund form, gärna en pajform, och häll i smeten.
12. Grädda mitt i ugnen cirka 15-25 minuter beroende på ugn och tjocklek på kakan. Skaka lite på formen, den ska inte vara för lös innuti.
2. Bryt chokladen i bitar och lägg i en kastrull tillsammans med smöret och låt smälta under omrörning på medelvärme.
3. Separera äggulor och vitor i två skålar.
4. Tillsätt en nypa salt till äggvitorna.
5. Vispa ihop äggulorna med sockret så att det blir pösigt.
6. Mixa sötmandeln ganska grovt i mixer eller matberedare och tillsätt till ägguleblandningen.
7. Häll i chokladblandningen och blanda väl.
8. Dra ett par varv med pepparkvarnen, lägg i apelsinskal, ingefära och vanilj.
9. Vispa äggvitorna till vitt skum med en stor ballongvisp eller elvisp.
10. Vänd i äggvitevispet i chokladsmeten försiktigt, lite i taget.
11. Smörj en låg rund form, gärna en pajform, och häll i smeten.
12. Grädda mitt i ugnen cirka 15-25 minuter beroende på ugn och tjocklek på kakan. Skaka lite på formen, den ska inte vara för lös innuti.
Visningar: 269
Inlagt 2013-10-29 20:01:42






0 min