Receptbeskrivning
Pasta alla putanesca
Ingredienser
för
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st röd chilfrukt
olivolja
6 st sardellfiléer, hackade
800 g krossade tomater
1 msk oregano
1.5 dl svarta oliver
2 msk kapris
salt och nymalen peppar
300 g pasta
nyriven parmesanost
hackad persilja
2 st vitlöksklyftor
1 st röd chilfrukt
olivolja
6 st sardellfiléer, hackade
800 g krossade tomater
1 msk oregano
1.5 dl svarta oliver
2 msk kapris
salt och nymalen peppar
300 g pasta
nyriven parmesanost
hackad persilja
Beskrivning
1. Skala och hacka lök och vitlök. Klyv chilifrukten, ta bort kärnor och väggar och hacka chiliköttet.
2. Fräs lök, vitlök och chili i olivolja utan att det tar färg. Lägg i serdellerna, rör om och låt koka ihop någon minut.
3. Tillsätt tomater, oregano, oliver och kapris. Låt såsen puttra på svag värme under lock cirka 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och häll av kokvattnet. Blanda såsen med den avrunna pastan och persilja och servera med parmesanost.
2. Fräs lök, vitlök och chili i olivolja utan att det tar färg. Lägg i serdellerna, rör om och låt koka ihop någon minut.
3. Tillsätt tomater, oregano, oliver och kapris. Låt såsen puttra på svag värme under lock cirka 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och häll av kokvattnet. Blanda såsen med den avrunna pastan och persilja och servera med parmesanost.
Visningar: 796
Inlagt 2012-02-26 13:36:43

