Receptbeskrivning
Fläskkarré med katrinplommon i gräddsås
Ingredienser
för
900 g potatis
1 gul lök
600 g karré
1 msk smör eller margarin
2 köttbuljong
2 matlagningsgrädde
75 g katrinplommon
2 lagerblad
1 msk soja
1 äpple
majsstärkelse
1 gul lök
600 g karré
1 msk smör eller margarin
2 köttbuljong
2 matlagningsgrädde
75 g katrinplommon
2 lagerblad
1 msk soja
1 äpple
majsstärkelse
Beskrivning
Skala eller tvätta potatisen och koka den.
Skala och skär löken i klyftor. Stek lök och karré i matfettet i en gryta och tillsätt buljong och grädde. Lägg i katrinplommon, lagerblad och soja och låt puttra ca 10 minuter.
Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Lägg äppelklyftorna i grytan och koka ytterligare 2 minuter.
Servera med potatisen och gärna gelé eller lingonsylt.
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaersättning
Visningar: 593
Inlagt 2012-02-27 14:02:28

