Receptbeskrivning
			
			
			
			Svensk kalops
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							1 kg nötkött 
5 vitpeppar
5 kryddpeppar
1 st lagerblad
3 msk vetemjöl
2 st stora morötter, skivade
2 st gula lökar, i klyftor
1 nötbuljong
2 msk tomatpuré
5 dl vatten
salt
						
					5 vitpeppar
5 kryddpeppar
1 st lagerblad
3 msk vetemjöl
2 st stora morötter, skivade
2 st gula lökar, i klyftor
1 nötbuljong
2 msk tomatpuré
5 dl vatten
salt
Beskrivning
					
						1. Skär köttet i lagom stora bitar och bryn det runtom. Lägg i gryta, strö över mjöl och vänd runt. Tillsätt kryddor och grönsaker, smula ner buljongen och slå på hälften av vattnet.
2. Koka sakta under lock cirka 1-1 1/2 timma. Späd med mera vatten under tiden och smaka av med kryddor. Servera med pressad potatis och inlagda rödbetor.
					
										2. Koka sakta under lock cirka 1-1 1/2 timma. Späd med mera vatten under tiden och smaka av med kryddor. Servera med pressad potatis och inlagda rödbetor.
Visningar: 520
Inlagt 2013-11-01 06:19:14
				
					
			





  0 min