Receptbeskrivning
Halloumi- o basilikafyllda kycklingfiléer med bulgur
Ingredienser
för
4 st kycklingfiléer, (500-600 g)
0.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar, nymald
0.5 halloumiost, (125 g)
12 st basilikablad
8 st skinka, skivor, kallrökt eller lufttorkad
2 dl lätt crème fraiche
1 dl ajvar relish, mild
1 st vitlöksklyfta
2 krm salt
3 dl bulgur
6 dl vatten
0.5 tsk salt, + 0,5 tsk
1 st squash, liten (200 g)
5 st salladslökar
2 msk olivolja
blandade salladssorter
0.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar, nymald
0.5 halloumiost, (125 g)
12 st basilikablad
8 st skinka, skivor, kallrökt eller lufttorkad
2 dl lätt crème fraiche
1 dl ajvar relish, mild
1 st vitlöksklyfta
2 krm salt
3 dl bulgur
6 dl vatten
0.5 tsk salt, + 0,5 tsk
1 st squash, liten (200 g)
5 st salladslökar
2 msk olivolja
blandade salladssorter
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skär en ficka längs med och under innerfilén på kycklingfilén. Salta och peppra runt om. Skär osten i 4 stavar. Lägg in dem tillsammans med basilikablad i fickan på filén. Vira runt skinkskivorna. Lägg filéerna i en ugnssäker form.
3. Blanda samman ingredienserna till såsen.
- Hit kan förberedas -
4. Stek kycklingen i mitten av ugnen ca 20-25 min tills innertemperaturen är 68°.
5. Bulgur: Koka upp vatten och 1/2 tsk salt. Häll i bulguren och koka ca 10-15 min under lock på svag värme tills vätskan kokat in. Tärna under tiden squashen och skiva salladslöken. Fräs squashen några min i oljan. Tillsätt löken och låt den fräsa med någon min. Salta 1/2 tsk. Blanda fräset med den färdigkokta bulguren.
6. Lägg upp bulgur, kyckling och sallad. Servera såsen vid sidan om, den kan serveras kall eller värmas.
2. Skär en ficka längs med och under innerfilén på kycklingfilén. Salta och peppra runt om. Skär osten i 4 stavar. Lägg in dem tillsammans med basilikablad i fickan på filén. Vira runt skinkskivorna. Lägg filéerna i en ugnssäker form.
3. Blanda samman ingredienserna till såsen.
- Hit kan förberedas -
4. Stek kycklingen i mitten av ugnen ca 20-25 min tills innertemperaturen är 68°.
5. Bulgur: Koka upp vatten och 1/2 tsk salt. Häll i bulguren och koka ca 10-15 min under lock på svag värme tills vätskan kokat in. Tärna under tiden squashen och skiva salladslöken. Fräs squashen några min i oljan. Tillsätt löken och låt den fräsa med någon min. Salta 1/2 tsk. Blanda fräset med den färdigkokta bulguren.
6. Lägg upp bulgur, kyckling och sallad. Servera såsen vid sidan om, den kan serveras kall eller värmas.
Visningar: 710
Inlagt 2013-11-01 11:39:47