Receptbeskrivning

Halloumi- o basilikafyllda kycklingfiléer med bulgur

Ingredienser för
4 st kycklingfiléer, (500-600 g)
0.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar, nymald
0.5 halloumiost, (125 g)
12 st basilikablad
8 st skinka, skivor, kallrökt eller lufttorkad
2 dl lätt crème fraiche
1 dl ajvar relish, mild
1 st vitlöksklyfta
2 krm salt
3 dl bulgur
6 dl vatten
0.5 tsk salt, + 0,5 tsk
1 st squash, liten (200 g)
5 st salladslökar
2 msk olivolja
blandade salladssorter


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skär en ficka längs med och under innerfilén på kycklingfilén. Salta och peppra runt om. Skär osten i 4 stavar. Lägg in dem tillsammans med basilikablad i fickan på filén. Vira runt skinkskivorna. Lägg filéerna i en ugnssäker form.
3. Blanda samman ingredienserna till såsen.
- Hit kan förberedas -
4. Stek kycklingen i mitten av ugnen ca 20-25 min tills innertemperaturen är 68°.
5. Bulgur: Koka upp vatten och 1/2 tsk salt. Häll i bulguren och koka ca 10-15 min under lock på svag värme tills vätskan kokat in. Tärna under tiden squashen och skiva salladslöken. Fräs squashen några min i oljan. Tillsätt löken och låt den fräsa med någon min. Salta 1/2 tsk. Blanda fräset med den färdigkokta bulguren.
6. Lägg upp bulgur, kyckling och sallad. Servera såsen vid sidan om, den kan serveras kall eller värmas.

Visningar: 710
Inlagt 2013-11-01 11:39:47