Receptbeskrivning

Ernsts kantarellpaj

Ingredienser för
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
1 st purjolök
1 dl soltorkade tomater, i olja
1.5 dl bladpersilja
400 g kantareller
4 st ägg
2 dl mjölk
2 dl grädde
100 g västerbottensost
salt och peppar efter smak
smör till stekning


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. PajbottenBlanda smör och mjöl, gärna i mixer. 2. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. 3. Om tid finns så låt degen vila 2 timmar i kylen. 4. Tryck ut degen till ett tunt lager i en pajform. 5. Fyllning Hacka purjolöken i grova bitar ca 2 cm tjocka. 6. Hacka sedan de soltorkade tomaterna och persiljan. 7. Stek på kantarellerna tills de släppt vatten och fått en fin gyllenbrun färg. 8. Salta och peppra gärna. 9. När kantarellerna är redo så tillsätt purjolöken, tomaterna och sist persiljan. 10. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. 11. Strö ut de stekta grönsakerna i pajskalet och häll sedan över blandningen. 12. Riv till sist över västerbottensosten och grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 35-40 min. 13. Servera med en fräsch sallad som den är eller som komplement på en kräftskiva.

Visningar: 507
Inlagt 2013-11-02 14:15:38