Receptbeskrivning

Kantarellpaj med ruccola

Ingredienser för
2.5 dl dinkelmjöl siktat
75 g smör tärnat kylskåpskallt
0.75 dl kesella lätt
200 g kantareller
0.5 st gul lök(ar)
1 st vitlöksklyfta(or)
50 g rucola
1 msk smör
3 st ägg
2 dl vispgrädde
0.75 tsk salt
1 krm svartpeppar nymalen
1.5 dl västerbottensost riven


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
16 pajer:

1. Kör dinkel och smör till en smulig massa i matberedaren. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila i kylskåpet ca 30 minuter.

2. Grovhacka kantarellerna, finhacka gul lök och vitlök. Ta bort grova stjälkar från rucolan och hacka den.

3. Stek svamp, lök och vitlök. Vänd ner rucolan på slutet. Ta upp och låt svalna något.

4. Värm ugnen till 225 grader.

5. Dela pajdegen i 16 bitar och tryck ut dem i runda formar, ca 5–6 cm i diameter. Fördela svampfyllningen i formarna.

6. Vispa samman ägg och grädde. Salta och peppra. Häll äggstanningen i formarna. Strö över osten.

7. Grädda i ugnen i 12–15 minuter tills pajerna fått fin färg. Låt dem svalna innan de lossas från formarna.

Recept: Ingrid Eriksson


Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix

Visningar: 991
Inlagt 2013-11-28 09:43:34