Receptbeskrivning

Rostad vitlök och blomkålssoppa med veg baconkrisp

Ingredienser för
1 st blomkålshuvud(en)
6 st vitlöksklyfta(or)
2 msk grönsaksbuljong
1.5 l vatten
1 salt
1 svartpeppar
140 g vegetarisk bacon
6 dl mjölk
3 st ägg
0.5 tsk salt
1 msk smör
2 dl grädde


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp 1 ½ liter vatten med 2 msk buljong.

2. Skala och dela 6 st vitlöksklyftor och ½ gul lök på mitten. Lägg dem i en liten ugnsform och rosta dem gyllenbruna i ugnen ca 5-7 min.

3. Under tiden delar du 1 blomkålshuvud i buketter och tillsätter till buljongen. Låt soppan småkoka under lock.
När löken är gyllenbrun tillsätter du även den till buljongen.

4. Under tiden soppan kokar blandar du till lite pannkakssmet. Häll 3 dl mjöl och ½ tsk salt i en bunke. Vispa ner 6 dl mjölk lite i taget för att få en klumpfri smet eller använd en elvisp. Vispa därefter ner 3 st ägg. Häll smeten i en smord långpanna och grädda i mitten av ugnen i 225 grader ca 20 min.

5. Strimla ner baconet och stek det knaprigt i en panna utan fett.

6. När blomkålen känns mjuk mixar du soppan med en stavmixer eller liknande till en krämig konsistens. Tillsätt 1 dl creme fraiche och smaka av med salt och peppar.

7. Vispa 2 dl grädde till pannkakan och servera med din favoritsylt eller bär.

Visningar: 536
Inlagt 2013-11-28 09:42:49