Receptbeskrivning
Rödbetssoppa med dinkel, färsk timjan och fetakräm
Ingredienser
för
700 g rödbetor färska
0.5 st kålrot
1 st röd lök(ar)
1 l vatten
2 st grönsaksbuljongtärning(ar)
1 dl vitt vin
3 dl dinkelkorn kokt
salt och peppar efter smak
0.5 timjan färsk
1 dl crème fraiche, lätt 8 % fett
100 g fetaost 16 %
0.5 st kålrot
1 st röd lök(ar)
1 l vatten
2 st grönsaksbuljongtärning(ar)
1 dl vitt vin
3 dl dinkelkorn kokt
salt och peppar efter smak
0.5 timjan färsk
1 dl crème fraiche, lätt 8 % fett
100 g fetaost 16 %
Beskrivning
1. Skala rödbetorna, kålroten och skär dem i bitar. Hacka löken. Koka i buljongen och vinet tills de är riktigt mjuka, cirka 30 minuter.
2, Tillsätt kokt dinkel. Smaksätt med salt och peppar. Klipp i färsk timjan
3. Mixa crème fraiche med fetaosten. Servera soppan med fetakrämen. Garnera med timjan.
Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Jonas Melcherson
2, Tillsätt kokt dinkel. Smaksätt med salt och peppar. Klipp i färsk timjan
3. Mixa crème fraiche med fetaosten. Servera soppan med fetakrämen. Garnera med timjan.
Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Jonas Melcherson
Visningar: 627
Inlagt 2013-11-28 09:41:14