Receptbeskrivning
Tastelines lätta Champinjoncrêpes
Ingredienser
för
7 dl lättmjölk
1 st ägg
2 st äggvita(or)
2.5 msk rapsolja
3 msk havrekli
0.5 dl grahamsmjöl
3 dl dinkelsikt eller vetemjöl
0.5 tsk salt
1 dl riven ost
150 g champinjoner
1 st gul lök(ar) finhackad
1 msk flytande margarin
1 msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
1 st ägg
2 st äggvita(or)
2.5 msk rapsolja
3 msk havrekli
0.5 dl grahamsmjöl
3 dl dinkelsikt eller vetemjöl
0.5 tsk salt
1 dl riven ost
150 g champinjoner
1 st gul lök(ar) finhackad
1 msk flytande margarin
1 msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa samman ägget och äggvitorna med lite mjölk. Tillsätt sedan resten av mjölken och vispa ner allt mjöl och havrekli.
2. Tillsätt rapsoljan och saltet. Vispa ihop och grädda i teflonpanna.
3. Fräs champinjonerna och löken i smöret utan att de tar färg. Dofta över mjölet, häll på grädden och koka ihop till en stuvning. Smaka av och fyll pannkakorna med stuvningen. Lägg i en ugnsform och strö över lite riven ost. Gratinera tills osten har smält och fått lite färg
Näringsvärde per portion:
Energi: 506 kcal
Kolhydrater: 53 g
Protein: 24 g
Fett: 22 g
2. Tillsätt rapsoljan och saltet. Vispa ihop och grädda i teflonpanna.
3. Fräs champinjonerna och löken i smöret utan att de tar färg. Dofta över mjölet, häll på grädden och koka ihop till en stuvning. Smaka av och fyll pannkakorna med stuvningen. Lägg i en ugnsform och strö över lite riven ost. Gratinera tills osten har smält och fått lite färg
Näringsvärde per portion:
Energi: 506 kcal
Kolhydrater: 53 g
Protein: 24 g
Fett: 22 g
Visningar: 662
Inlagt 2013-11-28 09:41:01

