Receptbeskrivning
Kanelbullar på dinkelmjöl
Ingredienser
för
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl honung
1 tsk salt
10 dl dinkelmjöl
100 g smör
0.5 dl honung
3 msk kanel
3 msk florsocker
1 msk vatten
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl honung
1 tsk salt
10 dl dinkelmjöl
100 g smör
0.5 dl honung
3 msk kanel
3 msk florsocker
1 msk vatten
Beskrivning
Ca 40 bullar
1. Smält smöret och ha i mjölken, värm till fingervarmt, 37 grader.
Smula ned jästen i en bunke och slå över degspadet.
2. Tillsätt salt, honung och nästan allt mjöl och arbeta degen väl.
3. Låt den jäsa i 40 minuter under bakduk. Kavla ut till en platta
40x40 cm.
4. Blanda smör, honung och kanel. Bred detta över plattan. Rulla ihop
och skär i två cm breda skivor, lägg i pappersformar och jäs i 20 minuter.
5. Pensla med uppvispat ägg, grädda i 220 grader i 10 minuter.
6. Gör en glasyr på florsocker och vatten, ringla den över bullarna.
Recept: Linnéa Seidel
Foto: Katja Kristoferson
1. Smält smöret och ha i mjölken, värm till fingervarmt, 37 grader.
Smula ned jästen i en bunke och slå över degspadet.
2. Tillsätt salt, honung och nästan allt mjöl och arbeta degen väl.
3. Låt den jäsa i 40 minuter under bakduk. Kavla ut till en platta
40x40 cm.
4. Blanda smör, honung och kanel. Bred detta över plattan. Rulla ihop
och skär i två cm breda skivor, lägg i pappersformar och jäs i 20 minuter.
5. Pensla med uppvispat ägg, grädda i 220 grader i 10 minuter.
6. Gör en glasyr på florsocker och vatten, ringla den över bullarna.
Recept: Linnéa Seidel
Foto: Katja Kristoferson
Visningar: 154
Inlagt 2013-11-28 09:40:34






1 min