Receptbeskrivning
Svenskt Dinkelris med skånsk senap och äpple
Ingredienser
för
400 g dinkelkorn
1 st gurka
4 st äpple(n)
2 dill
300 g spenat
2 msk skånsk senap
1 msk vitvinsvinäger
2 dl olivolja
salt och peppar
1 msk honung
1 st gurka
4 st äpple(n)
2 dill
300 g spenat
2 msk skånsk senap
1 msk vitvinsvinäger
2 dl olivolja
salt och peppar
1 msk honung
Beskrivning
1. Skölj riset väl och koka sedan med drygt dubbla mängden lättsaltat vatten i förhållande till ris i ca 15 minuter.
Häll av eventuellt kvarvarande vatten och låt svalna.
2. Skala och dela gurkan på längden och kärna ur den. Skär ner den i mindre bitar och blanda med skalat och tärnat äpple.
3. Blanda senap, honung och vinäger i en bunke och tillsätt oljan under vispning.
4. Smaka av vinaigretten med finhackad dill, salt och peppar samt späd eventuellt med lite kallt vatten.
5. Blanda riset med gurka, äpple och vinaigretten.
Vänd sedan ner den sköljda spenaten och garnera med dill.
Vinval: Anna de CodornÃu, Artnr: 7369, Pris: 89 kr
Källa: Provamagasin.se
Häll av eventuellt kvarvarande vatten och låt svalna.
2. Skala och dela gurkan på längden och kärna ur den. Skär ner den i mindre bitar och blanda med skalat och tärnat äpple.
3. Blanda senap, honung och vinäger i en bunke och tillsätt oljan under vispning.
4. Smaka av vinaigretten med finhackad dill, salt och peppar samt späd eventuellt med lite kallt vatten.
5. Blanda riset med gurka, äpple och vinaigretten.
Vänd sedan ner den sköljda spenaten och garnera med dill.
Vinval: Anna de CodornÃu, Artnr: 7369, Pris: 89 kr
Källa: Provamagasin.se
Visningar: 536
Inlagt 2013-11-28 09:39:59