Receptbeskrivning
Spenatbröd med feta och citronhonung
Ingredienser
för
25 g jäst
2.5 dl vatten 37 grader
1 tsk salt
2 msk olivolja
100 g spenat fryst och hackad
4.5 dl vetemjöl special
3 dl dinkelsikt
flingsalt
200 g fetaost
flytande honung med citron eller naturell
rosmarinkvist(ar)
2.5 dl vatten 37 grader
1 tsk salt
2 msk olivolja
100 g spenat fryst och hackad
4.5 dl vetemjöl special
3 dl dinkelsikt
flingsalt
200 g fetaost
flytande honung med citron eller naturell
rosmarinkvist(ar)
Beskrivning
Ca 16-18 bröd:
1. Ta fram spenaten och tina. Sätt ugnen på 250 grader. Lös upp jästen i vattnet tillsammans med saltet.
2. Blanda i oljan, spenaten samt mjölet och knåda till en smidig deg. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i ca 30 minuter.
3. Knåda degen lätt och dela den i ca 16–18 delar. Kavla ut varje del till kaffefatsstora rundlar och lägg på bakpappersklädd plåt. Fördela fetaosten över. Strö över flingsalt.
4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
5. Ringla lite honung och repa rosmarin över. Servera genast.
Vin: Cipresseto Rosato, 69:–, 2008, Toscana, IItalien,
96339.
Recept: Liselotte Forslin
Vintips: Jens Dolk
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
1. Ta fram spenaten och tina. Sätt ugnen på 250 grader. Lös upp jästen i vattnet tillsammans med saltet.
2. Blanda i oljan, spenaten samt mjölet och knåda till en smidig deg. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i ca 30 minuter.
3. Knåda degen lätt och dela den i ca 16–18 delar. Kavla ut varje del till kaffefatsstora rundlar och lägg på bakpappersklädd plåt. Fördela fetaosten över. Strö över flingsalt.
4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
5. Ringla lite honung och repa rosmarin över. Servera genast.
Vin: Cipresseto Rosato, 69:–, 2008, Toscana, IItalien,
96339.
Recept: Liselotte Forslin
Vintips: Jens Dolk
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
Visningar: 251
Inlagt 2013-11-28 09:38:59






1 min