Receptbeskrivning

Spenatbröd med feta och citronhonung

Ingredienser för
25 g jäst
2.5 dl vatten 37 grader
1 tsk salt
2 msk olivolja
100 g spenat fryst och hackad
4.5 dl vetemjöl special
3 dl dinkelsikt
flingsalt
200 g fetaost
flytande honung med citron eller naturell
rosmarinkvist(ar)


  1 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Ca 16-18 bröd:

1. Ta fram spenaten och tina. Sätt ugnen på 250 grader. Lös upp jästen i vattnet tillsammans med saltet.

2. Blanda i oljan, spenaten samt mjölet och knåda till en smidig deg. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i ca 30 minuter.

3. Knåda degen lätt och dela den i ca 16–18 delar. Kavla ut varje del till kaffefatsstora rundlar och lägg på bakpappersklädd plåt. Fördela fetaosten över. Strö över flingsalt.

4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

5. Ringla lite honung och repa rosmarin över. Servera genast.

Vin: Cipresseto Rosato, 69:–, 2008, Toscana, IItalien,

96339.

Recept: Liselotte Forslin

Vintips: Jens Dolk


Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix

Visningar: 251
Inlagt 2013-11-28 09:38:59