Receptbeskrivning
Hallonsoppa med sesamfras
Ingredienser
för
4 dl vatten
250 g frysta hallon
4 msk fruktsocker
1 st lime
2.5 dl havregryn
1.5 dl dinkelmjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
1 msk fruktsocker
75 g smör
1 dl mjölk
3.5 dl sesamfrö
250 g frysta hallon
4 msk fruktsocker
1 st lime
2.5 dl havregryn
1.5 dl dinkelmjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
1 msk fruktsocker
75 g smör
1 dl mjölk
3.5 dl sesamfrö
Beskrivning
1. Börja med sesamfraset. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda havregryn, dinkelmjöl, bakpulver, salt och fruktsocker i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och låt blandningen bli het. Häll den i bunken och rör om ordentligt. Det blir lite kladdigt.
3. Häll sesamfrön i en djup tallrik, drygt 1 dl i taget. Rulla små bollar av smeten och vänd och platta till i sesamfröna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda kexen mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dem svalna på ett galler.
5. Fortsätt med soppan. Häll 1 dl av vattnet i en kastrull och lägg i hallon, socker och limesaft. Låt hallonen bli varma och mixa sedan med mixerstav.
6. Häll i resten av vattnet och låt alltsammans bli varmt men inte hett.
Receptet kommer från ”Klaras GI-Desserter” (Prisma) av Klara Desser
Foto: Hans Desser
2. Blanda havregryn, dinkelmjöl, bakpulver, salt och fruktsocker i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och låt blandningen bli het. Häll den i bunken och rör om ordentligt. Det blir lite kladdigt.
3. Häll sesamfrön i en djup tallrik, drygt 1 dl i taget. Rulla små bollar av smeten och vänd och platta till i sesamfröna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda kexen mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dem svalna på ett galler.
5. Fortsätt med soppan. Häll 1 dl av vattnet i en kastrull och lägg i hallon, socker och limesaft. Låt hallonen bli varma och mixa sedan med mixerstav.
6. Häll i resten av vattnet och låt alltsammans bli varmt men inte hett.
Receptet kommer från ”Klaras GI-Desserter” (Prisma) av Klara Desser
Foto: Hans Desser
Visningar: 644
Inlagt 2013-11-28 09:38:40

