Receptbeskrivning

Pannbiff med potatis och brunsås

Ingredienser för
15 st potatisar
pannbiffar
500 g nötfärs
1 st ägg
1 st lök
1 dl mjölk
4 msk ströbröd
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
brunsås
1 dl matlagningsgrädde
1 msk smör
2 msk mjöl
mjölk
paprikakrydda
colorit soja
salt och peppar


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skala potatisen och låt koka ca 20 min.

Pannbiffar:
Låt ströbrödet svälla med mjölken i ca 5 min. Hacka och fräs löken tills den börjar bli genomskinlig. Blanda den frästa löken med färsen, ägget, ströbrödet, salt och peppar. Forma till 8 st medelstora eller 12 st lite mindre biffar. Stek dem i smör på medelvärme 3-4 min per sida.

SÃ¥s:
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Vispa ihop till en massa.
Tillsätt lite mjölk i taget och vispa samtidigt för att undvika klumpar.Tillsätt grädden och fortsätt tillsätta mjölk tills såsen fått önskad konsistens. Smaksätt med salt, peppar och paprikakrydda. Droppa i några droppar colorit soja och rör om tills såsen är brun.

Visningar: 431
Inlagt 2013-11-03 18:58:35