Receptbeskrivning

Fiskbiffar med kräftsalsa

Ingredienser för
400 g fiskfilé - torsk eller sej
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk potatismjöl
1 dl matlagningsgrädde
2 msk smör
Till servering:
sweet chilisås
Kräftsalsa:
1 burk kräftstjärtar i lag ca 150 g
1 gurka
1 avokado
2 tsk saft från lime
100 g småtomater


  25 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Skär fiskfiléerna i 2-3 cm breda skivor. Lägg i en mixer och tillsätt salt, peppar, potatismjöl och grädde. Mixa på medelhastighet, ca 60 sek eller tills blandningen blivit smetig.
Låt den stå och svälla lite.

Salsan:
Häll av lagen från kräftstjärtarna, skär gurka och avokado i små bitar. Häll över limesaft. Skär tomaterna i små klyftor. Blanda salsan.

Värm smöret i en stekpanna på medelvärme.
Klicka i fisksmeten i omgångar med en stor matsked, gör 8 st biffar.
Platta till lite lätt och stek 2-3 min på varje sida.

Servera biffarna med ris, salsa och sweet chilisås.

Visningar: 311
Inlagt 2014-01-30 23:03:25