Receptbeskrivning

Kinesisk biff med sötsur sås

Ingredienser för
400 g bogfläsk, magert, finstrimlat
2 st paprikor, i bitar
1 burk bambuskott à 400 g
1 burk ananas, skivad, 250 g
1 st rödlök, stor, i klyftor
vetemjöl
raps- eller majsolja till fritering
marinad:
2 msk kinesisk soja
2 msk olja
2 msk vinäger
salt och svartpeppar
sås:
3 msk olja
3 msk soja
1 tsk vinäger
3 dl chilisås
1 tsk ingefära, malen
1 msk honung
saft av 1 lime
1 vitlök, pressad
2 tsk arrowrot
1 dl vatten


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Blanda marinaden. Slå den över köttet och låt dra i minst 30 minuter. Vänd runt några gånger.
2. Blanda såsen i en kastrull och koka upp under omrörning. Förbered grönsakerna.
3. Låt köttet rinna av väl och vänd det i mjöl. Hetta upp olja i en låg vid gryta. Fritera lite fläsk i sänder och låt det rinna av på papper.
4. Slå bort det mesta av friteringsoljan och lägg grönsakerna i pannan. Hetta upp dem snabbt så de bevarar sin spänst. Servera med kött och sås.

Visningar: 1109
Inlagt 2013-11-03 19:07:43