Receptbeskrivning

Kalkonbröst med Gretas gräddsås

Ingredienser för
1 kg kalkonbröst
1 tsk salt
3 krm svartpeppar
klyftpotatis:
8 st potatisar
1 tsk salt
2 msk rapsolja
1 msk flingsalt
1 l vispgrädde
2 msk kalvfond
0.5 tsk salt
1 st gurka, tunt hyvlad
0.5 dl socker
0.5 dl ättika


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. KalkonStrö peppar och salt över kalkonbröstet. Baka det med skinnsidan upp i ugnen på 150 grader, tills innertemperaturen är 65 grader, eller i ca en timme. Slå in kalkonen i folie och låt den vila i 10 minuter.
2. Klyftpotatis skala potatisen, skär den i klyftor och koka den i 10 minuter med 1 tsk salt. Lägg klyftorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Häll över rapsoljan. Strö på fingsaltet. Ställ i ugnen på 200 grader, tills potatisen fått färg, eller i ca 30 minuter.
3. Gräddsås Häll grädden i en tjockbottnad gryta. Slå i kalvfonden och saltet. Låt koka på svag värme i 30 minuter. Rör om i botten då och då så att det inte fastnar.
4. Pressgurka skiva gurkan tunt med en osthyvel och lägg den i en skål. Strö på saltet och låt stå i 30 minuter under lock med en tyngd på. Blanda ättika och socker tills sockret löst sig. Slå lagen över gurkan och låt stå under lock i en timme.

Visningar: 359
Inlagt 2013-11-03 20:22:40