Receptbeskrivning

Skinkinlindad fiskfilé

Ingredienser för
400 g hokifilé, lätt tinad
salt & peppar
4 msk pesto
4 skivor parmaskinka
Risotton:
1 hackad, gul lök
2 msk smör
2 dl arborioris
5 dl grönsaksbuljong
2 dl vitt vin
tsk salt
2 krm peppar
2 dl riven parmesan eller västerbottensost


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Torka av den lätt tinade fisken på hushållspapper.
Skär i fyra bitar. Salta och peppra. Lägg en matsked pesto på varje bit och linda en skinkskiva runt. Lägg bitarna på ett ugnssäkert fat och tillaga i 200 °C ca 20 min.

Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt risgrynen och 4 dl grönsaksbuljong.
Låt riset koka på svag värme utan lock. Rör då och då.
När vätskan kokat in efter ca 15 min häll resten av buljongen och vinet.
Fortsätt att koka under omrörning tills all vätska kokat in. Risotton ska vara krämig.
Salta, peppra och rör ner osten.

Servera fisken med risotton, tomater, gröna sojabönor eller ärter.
______________________________________________

Receptet och bilden är från en veckotidning

Visningar: 341
Inlagt 2014-01-30 22:43:08