Receptbeskrivning
Helstekt kalkonfilé Provencal
Ingredienser
för
1 st kalkonfilé, bröst
provencalska kryddor, torkade
2 st vitlöksklyftor
1 msk smör
1 st sötpotatis
2 st morötter
1 st fänkål
1 st palsternacka
1 st rödlök
1 knippe färsk timjan
3 st vitlöksklyftor
olivolja
provencalska kryddor, torkade
2 st vitlöksklyftor
1 msk smör
1 st sötpotatis
2 st morötter
1 st fänkål
1 st palsternacka
1 st rödlök
1 knippe färsk timjan
3 st vitlöksklyftor
olivolja
Beskrivning
1. KalkonfiléGnid in kalkonfilén med de torkade kryddorna samt pressad vitlök, låt vila.
175 grader 72 grader på ungstermometer
2. Stek upp kalkonen medan rotfrukterna står i ugnen.
3. RotfrukterSkala och skiva alla rotfrukterna tunt, hacka vitlöken fint.
4. Smörj en ugnsfast form med olivolja.
5. Varva rotfrukter, vitlök och färsk timjan.
6. Ringla över olivolja, salt och peppar från kvarn.
7. Gratinera i ugnen cirka 20 minuter.
8. Tag ut formen och lägg kalkonfilén på toppen med en klick smör.
175 grader 72 grader på ungstermometer
2. Stek upp kalkonen medan rotfrukterna står i ugnen.
3. RotfrukterSkala och skiva alla rotfrukterna tunt, hacka vitlöken fint.
4. Smörj en ugnsfast form med olivolja.
5. Varva rotfrukter, vitlök och färsk timjan.
6. Ringla över olivolja, salt och peppar från kvarn.
7. Gratinera i ugnen cirka 20 minuter.
8. Tag ut formen och lägg kalkonfilén på toppen med en klick smör.
Visningar: 597
Inlagt 2013-11-03 19:35:10

