Receptbeskrivning
Per Morbergs cheesecake
Ingredienser
för
12 st digestivekex
100 g smör
1 kanel
800 g philadelphiaost
0.5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 st ägg
1 msk vetemjöl
0.5 st citron, rivet skal
100 g smör
1 kanel
800 g philadelphiaost
0.5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 st ägg
1 msk vetemjöl
0.5 st citron, rivet skal
Beskrivning
1. Smält smöret och kör kexen i en mixer eller smula sönder kexen till ett fint puder med händerna.
2. Blanda med det smälta smöret till en klump.
3. Tryck ut degen i botten på en pajform. Grädda i ugn 175 g i 12-15 min.
4. Blanda socker, mjöl och vaniljsockret med osten. Blanda ner ett ägg i taget.
5. Riv i citronskalet och rör om väl. Fyll pajformen med ostmassan och grädda längst ner i ugnen, cirka 30-40 minuter på 175 grader. Se upp att det inte bränns på toppen. Låt kakan svalna av och stå kallt före servering.
2. Blanda med det smälta smöret till en klump.
3. Tryck ut degen i botten på en pajform. Grädda i ugn 175 g i 12-15 min.
4. Blanda socker, mjöl och vaniljsockret med osten. Blanda ner ett ägg i taget.
5. Riv i citronskalet och rör om väl. Fyll pajformen med ostmassan och grädda längst ner i ugnen, cirka 30-40 minuter på 175 grader. Se upp att det inte bränns på toppen. Låt kakan svalna av och stå kallt före servering.
Visningar: 793
Inlagt 2013-11-03 23:37:50

