Receptbeskrivning

Lammstek med rosmarin och vitlök (italiensk)

Ingredienser för
1 kg benfri lammstek
3 st vitlöksklyftor
3 dl vitt vin (går bra med matlagningsvin)
3 dl köttbuljong
0.5 dl olivolja
3 st vitlöksklyftor, lätt krossade
1 kruka färsk, hackad rosmarin, eller 3 msk torkad
1 tsk salt
2 krm svartpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. LammstekBlanda alla ingredienser till marinaden i en skål.
2. Lägg lammsteken i en kraftig plastpåse och häll i marinaden. Tillslut påsen ordentligt och se till att marinaden täcker hela lammsteken. Marinera i kylskåp några timmar, helst över natten. Vänd gärna påsen några gånger under marineringstiden.
3. Sätt ugnen på 200°.
4. Dela de hela vitlöksklyftorna i bitar. Lägg steken i en långpanna, skär skåror i köttet och stick in vitlöksbitarna i skårorna. Sätt in en köttermometer i steken. Sila marinaden och häll 2 dl av vätskan i botten på långpannan.
5. Stek i ugnen tills köttermometern visar 70°, ca 1–1.5 timme. Ös köttet lite då och då.
6. Låt steken vila under aluminiumfolie i 20 minuter.
7. Skär lammsteken i skivor och servera. Gott till buffé, till exempel till påsk!

Visningar: 398
Inlagt 2013-11-03 23:45:01