Receptbeskrivning

Rödbetssoppa Borsjtj utan kött vegetarisk

Ingredienser för
2 lökar
0.5 6-7 rödbetor
vitlök
morot
3 potstis
1 palsternacka
rotselleri
klyfta vitkål
grönsaksbuljong
rödvinsvinäger
gräddfil


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Ingredienser: Till rödbetssoppan: 2 gula lökar6-7 råa rödbetor (0,5 kilo)2 klyftor vitlök2 morötter3 potatisar1 palsternackaEn bit rotselleri, ca 200 gram1 klyfta vitkål, ca 250 gram2 msk olja1,5 liter grönsaksbuljong eller vatten samt 2 grönsaksbuljongtärningar2 msk rödvinsvinäger0,5 tsk salt1 krm svartpepparTillbehör till rödbetssoppa: ca 2 dl gräddfil (eller helst smetana som är syrad gräddfil)en skål saltgurka - skivad eller tärnaden skål färsk och hackad bladpersilja Tillagning: Skala och hacka lök och vitlök.Skala potatis, morötter, palsternacka och rotselleri och skiva dem samt tärna dem.Rensa vitkål och strimla den.Borsta rödbetorna, skär bort fästet och skala dem om de har fula skal. Skär dem i strimlor eller tärningar.Fräs alltihop i smöret i en stor soppkastrull.Tillsätt salt, peppar och vinäger samt buljongen (eller vatten och buljongtärning).Koka i rödbetssoppan ca 20 minuter tills grönsakerna är mjuka. Smaka av med salt, peppar och vinäger.Servera rödbetssoppan med skålar av gräddfil, hackad bladpersilja samt strimlad saltgurka.

Visningar: 1375
Inlagt 2013-11-03 23:54:29