Receptbeskrivning

Pulled pork på Tinas vis

Ingredienser för
1 kg fläskkarré
2 dl barbecuesås
0.5 msk paprikapulver
2 krm cayennepeppar
2 msk olivolja
0.5 dl tahinipasta
3 msk japansk soya
1 tsk sesamolja
0.5 tsk sambal olek
3 msk kaffe
1 msk vitvinsvinäger
1 msk ljus sirap
2 msk mirin
5 dl mjölk
4 dl mjöl
4 ägg
1 tsk salt
1 citron, rivet skal
saft från ½ citron
1 vitlöksklyfta, riven
1 gurka
0.5 tsk salt
1 msk ingefära, riven
0.5 msk vitvinsvinäger
0.5 msk olivolja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. DAG 1
2. Lägg köttet i en gryta, häll över barbecuesåsen,olivolja, paprikapulver och cayennepeppar. Sätt ugnen på 110 grader. Sätt in grytan i ugnen när tänderna är borstade och gå och lägg dig. Efter ca 9 timmar tar du ut den.
3. DAG 2
4. "Hojjsansås"Blanda allt i en skål, klart. Ställ åt sidan.
5. PannkakaBlanda smeten och stek dem på svag värme. Jag drar ibland lite lite fett i pannan och har du en vissen stekpanna behöver du mer fett. Pannkakorna ska bli bleka och tunna.
6. Ingefärsrimmad gurkaSkala och ta bort kärnhuset från gurkan, skär den i ½ cm skivor. Lägg den i en påse och strö över saltet.
7. Riv ingefäran och lägg i en liten skål, blanda i oljan och vinägern.
8. Låt gurkan rimmas i ca 10 minuter.Är den för salt skölj den lätt. Blanda upp gurkan med ingefära, vinäger och olivolja.
9. Garnera med gröna skott typ krasse/ vetegräs eller sallad.

Visningar: 775
Inlagt 2013-11-04 00:03:35