Receptbeskrivning
Ingredienser
för
0.5 st vitkålshuvud
1 st spetskålshuvud
2 st gula lökar
1 vitlök
2 st svenska äpplen
2 krm kummin, mald
400 g rimmat sidfläsk
2 dl torr cider
1.5 dl grädde
1 l kycklingbuljong
30 g smör
salt
4 surdegsbröd
100 g västerbottenost, riven
1 st spetskålshuvud
2 st gula lökar
1 vitlök
2 st svenska äpplen
2 krm kummin, mald
400 g rimmat sidfläsk
2 dl torr cider
1.5 dl grädde
1 l kycklingbuljong
30 g smör
salt
4 surdegsbröd
100 g västerbottenost, riven
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 230 grader.
2. Hetta en djup kastrull.
3. Strimla lök, vitlök, vitkål, spetskål och äpple.
4. Stek sidfläsket gyllenbrunt på alla sidor i kastrullen.
5. Tillsätt lök, vitlök, vitkål, spetskål och smör.
6. Svetta tills kålen blir mjuk, krydda med kummin.
7. Slå på cider och reducera till hälften.
8. Häll på kycklingbuljong, strimlat äpple och låt koka i 40-60 minuter.
9. Lyft upp sidfläsket, tärna i centimeterstora bitar och lägg undan till servering.
10. Mixa soppan slät och tillsätt grädde.
11. Koka upp soppan och smaka av med salt.
12. Gratinera brödet med osten på toppen i 5 minuter i ugnen.
13. Servera soppan med det tärnade sidfläsket.
2. Hetta en djup kastrull.
3. Strimla lök, vitlök, vitkål, spetskål och äpple.
4. Stek sidfläsket gyllenbrunt på alla sidor i kastrullen.
5. Tillsätt lök, vitlök, vitkål, spetskål och smör.
6. Svetta tills kålen blir mjuk, krydda med kummin.
7. Slå på cider och reducera till hälften.
8. Häll på kycklingbuljong, strimlat äpple och låt koka i 40-60 minuter.
9. Lyft upp sidfläsket, tärna i centimeterstora bitar och lägg undan till servering.
10. Mixa soppan slät och tillsätt grädde.
11. Koka upp soppan och smaka av med salt.
12. Gratinera brödet med osten på toppen i 5 minuter i ugnen.
13. Servera soppan med det tärnade sidfläsket.
Visningar: 452
Inlagt 2013-11-04 16:06:19





.jpg)
0 min