Receptbeskrivning

Chokladcrêpes med äppelkompott

Ingredienser för
1 dl vetemjöl
3 dl mjölk
3 st ägg
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 msk smör
100 g mörk choklad (70 %)
florsocker till garnering
glass eller grädde
calvados ev
2 st äpple(n)
1 msk muscovadosocker
1 msk sirap
2 tsk kanel
smör


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Vispa ihop mjöl, mjölk, ägg, vaniljsocker och salt. Låt stå och svälla minst 15 minuter.
2. Gör under tiden äppelkompotten. Skala två äpplen och ta bort kärnhuset och skär dem i små kuber.
3. Smält 1 msk smör i en stekpanna. Stek äpplena tillsammans med muscavadosocker och kanel på medelvärme tills de är mjuka.
4. Smält en rejäl klick smör i en kastrull och smält chokladen i smöret.
5. Vänd ner den smälta chokladen i pannkakssmeten.
6. Stek pannkakorna (¾ dl smet till varje pannkaka blir lagom).
7. Lägg upp en crêpe på varje tallrik. Lägg en klick äppelkompott på mitten, toppa med en nypa rostade mandelflarn och vik ihop.
8. Pudra med lite florsocker.
9. Servera med glass eller grädde.

Tips!
För en lite vuxnare smak kan man smaksätta antingen äppelkompotten eller grädden med lite calvados. Om man vill göra det extra festligt kan man också garnera med kanderade rosenblad!

Foto: Emma Mattsson

Visningar: 164
Inlagt 2013-11-04 20:50:48