Receptbeskrivning
Ingredienser
för
750 g potatis
3.75 dl vetemjöl
1.5 st ägg
1.5 tsk malen kryddpeppar
salt & peppar
0.5 st färsk vitkål eller savoykål
0.5 dl olivolja
2 st stora vitlöksklyftor
1 st gul lök eller ett knippe salladslök
1 tsk honung
1 tärnat fläsk
1 knippe slätbladig persilja
2 dl vitt vin
1 chevreost
salt& peppar efter tycke och smak
3.75 dl vetemjöl
1.5 st ägg
1.5 tsk malen kryddpeppar
salt & peppar
0.5 st färsk vitkål eller savoykål
0.5 dl olivolja
2 st stora vitlöksklyftor
1 st gul lök eller ett knippe salladslök
1 tsk honung
1 tärnat fläsk
1 knippe slätbladig persilja
2 dl vitt vin
1 chevreost
salt& peppar efter tycke och smak
Beskrivning
1. Kroppskakdeg: Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skala och pressa den.
2. Blanda potatispresset snabbt med mjöl, ägg och kryddor.
3. Forma bollar av potatissmeten, tryck i röran och slut igen.
4. Koka i 5-6 minuter i lättsaltat vatten. Kroppkakorna är klara när de flyter upp till ytan.
5. Röran: Bryn fläsket i olivolja, ner med den strimlade vitlöken och löken i pannan. Tillsätt honungen.
6. Hacka persiljan och vitlöken stek ihop med resten.
7. Tillsätt det vita vinet och låt koka in.
8. Bryt chevreosten i bitar och låt smälta till en krämig röra.
9. Smaka av med salt och peppar.
2. Blanda potatispresset snabbt med mjöl, ägg och kryddor.
3. Forma bollar av potatissmeten, tryck i röran och slut igen.
4. Koka i 5-6 minuter i lättsaltat vatten. Kroppkakorna är klara när de flyter upp till ytan.
5. Röran: Bryn fläsket i olivolja, ner med den strimlade vitlöken och löken i pannan. Tillsätt honungen.
6. Hacka persiljan och vitlöken stek ihop med resten.
7. Tillsätt det vita vinet och låt koka in.
8. Bryt chevreosten i bitar och låt smälta till en krämig röra.
9. Smaka av med salt och peppar.
Visningar: 477
Inlagt 2013-11-04 16:17:36





.jpg)
0 min