Receptbeskrivning

Paj med rödvinsmarinerade äpplen

Ingredienser för
6 st fasta äpplen
3 dl rödvin
2.5 dl strösocker
1 st kanelstång
125 g smör
3 dl vetemjöl
0.5 tsk kanel
3 msk vatten
1 st ägg
1 dl strösocker
150 g kesella (10 %)
1 dl vispgrädde
0.5 dl vetemjöl


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Koka upp vin, socker och kanelstång.
2. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i lagen och sjud ca 5-10 min tills de nätt och jämnt är genomkokta.
Obs! koktiden är olika beroende på äppelsort och storlek på klyftorna. Låt klyftorna kallna i lagen.
3. Pajdeg: Sätt ugnen på 200°. Arbeta ihop mjöl, smör, kanel och vatten till en deg. Låt degen vila kallt 30 min.
4. Kavla ut degen och klä en pajform, 26 cm i diameter.
Förgrädda pajskalet 12 min mitt i ugnen.
5. Fyllning: Vispa ägg och socker pösigt. Rör sedan ner kesella, grädde och mjöl.
6. Lägg de marinerade äppelklyftorna i pajskalet och slå på fyllningen.
Grädda i 200° mitt i ugnen tills fyllningen har fått färg.

Visningar: 494
Inlagt 2012-02-28 21:55:30