Receptbeskrivning

Vegetarisk kålpudding

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
0,5 kålhuvud
10-15 cm purjolök
1 paprika
1 msk grönpeppar
1 msk kryddpeppar
flingsalt
olja

3 ägg
1,5 dl mjölk
2 tsk mald nejlika
cayennepeppar

Skär purjolöken på längden och sedan i cm-tjocka bitar, strimla vitkålen. Fräs löken i lite olja i en stor och djup panna, smula ner grönpeppar och hela kryddpepparkorn och fräs kryddorna en liten stund tillsammans med löken. Tillsätt vitkålen och rör då och då tills vitkålen mjuknat något. Skär och lägg i paprikan i pannan. Smula lite flingsalt över blandningen och rör om. Lägg på ett lock och låt puttra i ca 10-15 min på svag värme.

Blanda ihop ägg, mjölk och övriga kryddor och häll över kålblandningen. Se till så att äggstanningen fördelar sig ordentligt. Lägg på locket igen och tillaga ytterligare 15 minuter. Dra pannan från plattan och låt stå i några minuter.

Denna rätt kan med fördel ätas tillsammans med svampsås.

Visningar: 561
Inlagt 2013-11-04 19:38:07