Receptbeskrivning
Vegetarisk kålpudding
Ingredienser
för
Beskrivning
0,5 kålhuvud
10-15 cm purjolök
1 paprika
1 msk grönpeppar
1 msk kryddpeppar
flingsalt
olja
3 ägg
1,5 dl mjölk
2 tsk mald nejlika
cayennepeppar
Skär purjolöken på längden och sedan i cm-tjocka bitar, strimla vitkålen. Fräs löken i lite olja i en stor och djup panna, smula ner grönpeppar och hela kryddpepparkorn och fräs kryddorna en liten stund tillsammans med löken. Tillsätt vitkålen och rör då och då tills vitkålen mjuknat något. Skär och lägg i paprikan i pannan. Smula lite flingsalt över blandningen och rör om. Lägg på ett lock och låt puttra i ca 10-15 min på svag värme.
Blanda ihop ägg, mjölk och övriga kryddor och häll över kålblandningen. Se till så att äggstanningen fördelar sig ordentligt. Lägg på locket igen och tillaga ytterligare 15 minuter. Dra pannan från plattan och låt stå i några minuter.
Denna rätt kan med fördel ätas tillsammans med svampsås.
10-15 cm purjolök
1 paprika
1 msk grönpeppar
1 msk kryddpeppar
flingsalt
olja
3 ägg
1,5 dl mjölk
2 tsk mald nejlika
cayennepeppar
Skär purjolöken på längden och sedan i cm-tjocka bitar, strimla vitkålen. Fräs löken i lite olja i en stor och djup panna, smula ner grönpeppar och hela kryddpepparkorn och fräs kryddorna en liten stund tillsammans med löken. Tillsätt vitkålen och rör då och då tills vitkålen mjuknat något. Skär och lägg i paprikan i pannan. Smula lite flingsalt över blandningen och rör om. Lägg på ett lock och låt puttra i ca 10-15 min på svag värme.
Blanda ihop ägg, mjölk och övriga kryddor och häll över kålblandningen. Se till så att äggstanningen fördelar sig ordentligt. Lägg på locket igen och tillaga ytterligare 15 minuter. Dra pannan från plattan och låt stå i några minuter.
Denna rätt kan med fördel ätas tillsammans med svampsås.
Visningar: 562
Inlagt 2013-11-04 19:38:07

