Receptbeskrivning
Hallonkola
Ingredienser
för
Beskrivning
1tsk vaniljsocker alternativt vaniljstång
2dl vispgrädde
2dl strösocker
1dl ljus sirap
250g hallon
Seg och god kola med hallonsmak som garanterat kommer göra succé!
Tina hallon och passera dem genom en sil. Lägg sedan hallonpurén i en tjockbottnad kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ned fröna i kastrullen och lägg i vaniljstången. Du kan också använda vaniljsocker istället för vaniljstång. Tillsätt grädde, socker och sirap. Låt koka under omrörning i ca 15-30 minuter. Gör kulprovet eller låt koka till ca 125º. Om smeten går att forma till seg kola är den klar. Om du använt vaniljstång tar du upp den nu. Häll upp kolasmeten i en smord form, ca 20 x 20 cm och låt den stelna. Skär sedan kolan i fyrkantiga rutor, använd en vass kniv. Du kan slå in kolorna i smörpapper eller cellofan. Låt stå svalt tills du serverar.
2dl vispgrädde
2dl strösocker
1dl ljus sirap
250g hallon
Seg och god kola med hallonsmak som garanterat kommer göra succé!
Tina hallon och passera dem genom en sil. Lägg sedan hallonpurén i en tjockbottnad kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ned fröna i kastrullen och lägg i vaniljstången. Du kan också använda vaniljsocker istället för vaniljstång. Tillsätt grädde, socker och sirap. Låt koka under omrörning i ca 15-30 minuter. Gör kulprovet eller låt koka till ca 125º. Om smeten går att forma till seg kola är den klar. Om du använt vaniljstång tar du upp den nu. Häll upp kolasmeten i en smord form, ca 20 x 20 cm och låt den stelna. Skär sedan kolan i fyrkantiga rutor, använd en vass kniv. Du kan slå in kolorna i smörpapper eller cellofan. Låt stå svalt tills du serverar.
Visningar: 325
Inlagt 2013-11-04 19:45:55






30 min