Receptbeskrivning
Falafel med fruktig bulgur och yoghurt
Ingredienser
för
5 dl kokta kikärter, ca 400 g
1 st gul lök, hackad
2 tsk malen spiskummin
2 st vitlöksklyftor, rivna
0.5 tsk salt
1 persilja
1 msk maizena
1.5 msk rapsolja till stekning
1.5 dl fullkornsbulgur
3 dl grönsaksbuljong
0.5 st purjolök, strimlad
150 g skogschampinjoner
0.5-1 röd chilifrukt strimlad
0.5 msk smör/olja
2 msk gojibär
0.5 st mango i små tärningar
salt, efter smak
peppar, efter smak
2 dl turkisk yoghurt
2 msk hackad mynta
salt, efter smak
peppar, efter smak
1 st gul lök, hackad
2 tsk malen spiskummin
2 st vitlöksklyftor, rivna
0.5 tsk salt
1 persilja
1 msk maizena
1.5 msk rapsolja till stekning
1.5 dl fullkornsbulgur
3 dl grönsaksbuljong
0.5 st purjolök, strimlad
150 g skogschampinjoner
0.5-1 röd chilifrukt strimlad
0.5 msk smör/olja
2 msk gojibär
0.5 st mango i små tärningar
salt, efter smak
peppar, efter smak
2 dl turkisk yoghurt
2 msk hackad mynta
salt, efter smak
peppar, efter smak
Beskrivning
1. FalafelMixa kikärter, lök, kryddor och maizena.
2. Forma små bullar och stek på medelvärme i oljan.
3. BulgurKoka bulgur i buljongen.
4. Fräs purjolök, svamp och chili i matfettet.
5. Blanda ner i den kokta bulgurn.
6. Vänd ner gojibär och mango.
7. Smaka av med salt och peppar.
8. SåsBlanda ingredienserna till såsen och servera till.
2. Forma små bullar och stek på medelvärme i oljan.
3. BulgurKoka bulgur i buljongen.
4. Fräs purjolök, svamp och chili i matfettet.
5. Blanda ner i den kokta bulgurn.
6. Vänd ner gojibär och mango.
7. Smaka av med salt och peppar.
8. SåsBlanda ingredienserna till såsen och servera till.
Visningar: 195
Inlagt 2013-11-12 17:53:15






0 min